מתכונים

קרמבו פיסטוק

 הקרמבו של פטיט

בסיס טחינה:

100 גרם חמאה

80 גרם סוכר

1 חלמון

150 גרם טחינה גולמית

225 גרם 'מח

במיקסר עם וו גיטרה לעבד היטב.

חמאה+ סוכר , להוסיף חלמון, להוסיף טחינה.

להוסיף קמח.

לרדד ולקרוץ.

אפייה 160 מעלות, 10-15 דקות.

מלית פיסטוק:

 150 מיל' שמנת מתוקה-להרתיח ולצקת על 150 ג' שוקולד לבן + 50 ג' מחית פיסטוק.

לערבב היטב עד להמסת השוקולד.

לצנן במקרר למשך הלילה.

למחרת: להקציף היטב עם 50 מיל' שמנת מתוקה.

לזלף את המלית על הבסיסים ולהקפיא.

 

ציפוי:

300 גרם שוקולד מריר+30 ג' שמן. להמיס ולצפות.

 

קרמבו קפה

עוגית שוקולד צ'יפ:

 100 ג' חמאה

90 ג' סוכר דמררה

לעבד היטב במיקסר עם הגיטרה.

להוסיף בהדרגה תוך ערבול 50 מיל' חלב.

200 ג' קמח+5 ג' אבקת אפייה-להוסיף.

125 שוקולד קצוץ גס+ 50 גרם אגוזים קצוצים-להוסיף.

לכדרר ולשטח במרווחים קלים.

אפייה:170 מעלות עד להשחמת השוליים.

מלית אספרסו:

200 מיל' שמנת מתוקה

70 ג' מסקרפונה

20 ג' אבקת סוכר

20 ג' פודינג וניל

40 ג' אספרסו

להקציף הכל ביחד

לזלף על הבסיסים ולהקפיא.

ציפוי:

300 ג' שוקולד לבן+30 שמן. להמיס יחד ולצפות.

קרמבו קרם שוקולד:

מלית קרם שוקולד:

200 שוקולד

160 מים

40 מי סוכר

(20 מים 20 סוכר)

10 ברנדי

לחמם מים ל66 מעלות, לשפוך על השוקולד, לערבב עד המסה, לטחון במוט טוחן, להוסיף מי סוכר וברנדי.

לטחון שוב

להעמיד בן מארי קר הרבה קרח שבור ומעט מים שיכסה הקרח וישחה לו בנחת.

להוסיף למי הקרח מלח גס מלא החופן השוקולד לקערה שתשב מעל הקרח

להקציף בערת מטרפה עד שהשוקולד מגיע ל17 מעלות

להכניס לשק זילוף עם צנתר 12

לזלף מעל העוגייה הנבחרת להקפיא

 

עוגייה:

 להשתמש בעוגיית אוריאו או בעוגיית לוטוס (שתיהן טבעוניות)

 

ציפוי שוקולד:

200 שוקולד

20 חמאת קקאו

להמיס בבן מארי יחד

להוציא את הקרמבו הקפוא להעמיד על רשת צינון ולשפוך את השוקולד מעליו.

 להעביר למקרר.

קרמבו מנגו:

מלית מנגו:

3 מנגו טרי

1/4 כוס גלוקוז

1/4 כפית צ'ילי

להוציא את בשר המנגו

לסחוט למחית בערת הידיים.

לחמם את הגלוקוז בסיר עם מעט ממחית המנגו ברגע שהגלוקוז הופך לנוזל לטחון בעזרת מוט טוחן את המסה ולהוסיף את יתר המנגו והצ'ילי ולטחון שוב. לקרר.

2 פחיות קרם קוקוס שעמדו לילה במקרר.

3 כפות אבקת סוכר

לפתוח הפחית ולשפוך את מי הקוקוס מהפחית ולהשתמש רק בשומן הקוקוס.

להקפיץ את הקוקוס עם אבקת הסוכר במיקסר עד לקצפת יציבה, לקפל לתוכו את מחית המנגו ולקרר שוב.

להעביר לשק זילוף ולזלף על העוגייה

להקפיא.

ציפוי:

200 שוקולד

20 חמאת קקאו

להמיס בבן מארי יחד

להוציא את הקרמבו הקפוא ולהעמיד על רשת צינון ולשפוך את השוקולד מעליו ולהעביר למקרר.